Karmy Fish4Dogs
dzięki wysokiej zawartości ryb wspaniale wpływają na stawy
Ryba jest naturalnym źródłem glukozaminy i chondroityny
Ryby dzięki swojemu chrzęstnemu szkieletowi są naturalnym, bardzo bogatym źródłem siarczanów glukozaminy i chondroityny (siarczany są najbardziej przyswajalną formą tych substancji). Zarówno glukozamina, jak i chondroityna ma nieoceniony wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu szkieletowego i funkcje chrząstek stawowych.
Redukcja stanów zapalnych stawów
Kwasy Omega-3 posiadają naturalne właściwości przeciwzapalne. Formy EPA i DHA tych kwasów, znajdujące się jedynie w morskich źródłach, pomagają złagodzić bóle stawów, redukując stany zapalne.
Wyłączenie enzymów degradujących chrząstkę stawową
Istnieją dowody na to, że kwasy tłuszczowe Omega-3 mogą zmniejszyć rozpad chrząstki stawowej poprzez wyłączenie agrekinazy i innych enzymów degradujących kolagen, które przyczyniają się do rozpadu chrząstki stawowej.