Z morza do worka


Gospodarstwa rybackie

Podróż naszych karm Fish4Dogs zaczyna się w jednym z wielu małych gospodarstw rybackich położonych wzdłuż norweskiego wybrzeża. Wody tam są zimne, czyste i przezroczyste dając idealne środowisko dla ryb hodowlanych. Gospodarstwa te działają pod ścisłą kontrolą i muszą uzyskać specjalne licencje, które sprawiają, że praktyki hodowlane norweskich ryb są jedne z najlepszych na świecie.

  • Stosowanie hormonów wzrostu i antybiotyków w celu promowania wzrostu jest zakazane!
  • Gospodarstwa są ograniczone pod względem wielkości przez system licencjonowania.
  • Ścisłe reguły wymagają od hodowców stałego sprawdzania jakości wody i dna morskiego. Jeśli wystąpią jakieś zmiany, hodowla jest wstrzymana, aż woda i dno morskie powróci do swojego pierwotnego stanu.

Używamy ryb hodowlanych, ponieważ są niezmiennie wysokiej jakości.

Produkujemy w Norwegii, ponieważ jest blisko do naszego źródła głównego składnika – ryb, które są hodowane i przetwarzane w świeży, higieniczny i etyczny sposób.

Jak są hodowane ryby?

Ryby hodowane są w dużych zagrodach pod okiem surowych kontroli ich liczebności. Podczas swojego życia ryby są stale monitorowane, w tym jest wykonywany pomiar poziomu EPA i DHA kwasów tłuszczowych Omega-3. Aby uniknąć strat, karmienie jest monitorowane za pomocą kamer podwodnych. Jak tylko ryby przestają jeść, przepływ pokarmu jest wstrzymany. To eliminuje odpady i zmniejsza zanieczyszczenia.

Dobra hodowla ryb i naturalne metody są na porządku dziennym. Na przykład wszy morskie są kontrolowane przez wprowadzanie ryby Wargacza (LipFish), która radośnie wyjada wszystkie wszy morskie.

Proces produkcji

0 0

Gdy ryby są gotowe do połowu, żywe są przenoszone na łodzie posiadające duże baseny z wodą morską i transportowane do zakładu przetwórczego. Podobnie, jak w przypadku samych gospodarstw rybnych, jest to operacja na niewielką skalę. 3 pomalowane na czerwono drewniane budynki przytulone do siebie nad brzegiem fiordu. Ryby są następnie wpuszczane do wody o temperaturze -1 ° C, co powoduje, że wpadają w śpiączkę – naturalne, bezbolesne i bezstresowe metody wysyłki. Zarówno jest to etyczne, jak i mięso jest lepszej jakości.

Ryby są następnie zabijane, wypatroszone i filetowane – wszystko zrobione przez maszyny, dzięki czemu trwa to bardzo krótko. Cały proces przetwarzania to tylko 20 minut. Filety są wysyłane do spożycia przez ludzi, a my bierzemy resztę – prawie 50% ryby.

0 0
0 0

Ryby przeznaczone do produktów Fish4Dogs są mielone i robiona jest z nich tzw. „zupa rybna”. Ta “zupa” jest następnie transportowana do naszego zakładu produkcyjnego w Stavanger na brzegu Riska Fjord.

W zakładzie Stavanger ryby, ziemniaki, witaminy i minerały są mieszane razem i gotowane w dużym szybkowarze znanym jako wytłaczarka.

0 0
0 0

Ugotowana żywność jest następnie przepychana przez płyty ze stali nierdzewnej, zawierające małe otwory, które tworzą granulki. To co wychodzi jest jeszcze miękkie i pachnie bardzo podobnie jak świeżo upieczony chleb.

Ostatnim etapem jest kąpiel granulek w oleju z łososia i pozostawienie do ostygnięcia.

0 0
0 0

Szereg innych producentów przechowuje gotowe granulki karmy w silosach, żeby zaoszczędzić. My od razu pakujemy granulki do zamkniętych worków w celu zapewnienia maksymalnej świeżości.

Ryby z Norwe-gii

My od razu pakujemy granulki do zamkniętych worków w celu zapewnienia maksymalnej świeżości.

Najwyższa jakość

produktów Super Premium

Wysyłka w 24h

wprost do Twoich drzwi

Bezpieczeństwo

gwarancja bezpiecznych zakupów